Wandelen op de Holterberg 

Op steenworp afstand van de gastenboerderij vindt u de Holterberg. Een prachtig natuurgebied, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. U kunt er heerlijk fietsen, wandelen en mountainbiken. De Holterberg grenst aan de Haarlerberg en Noetselerberg. U vindt hier tal van heidevelden, afgewisseld door (naald)bossen. Op de Holterberg komen nog de in Nederland zeldzame korhoenders voor. Het Pieterpad op de Holterberg 

De bekende wandelroute het Pieterpad gaat over het hoogste punt van de Holterberg (59,5 meter boven NAP). Even ten noorden van de Holterberg ligt de Koningsbelt (75,5 meter). Van oost naar west loopt aan de zuidzijde de Europese wandelroute E11, ook wel bekend als het Marskramerpad.

Kortom, een gewilde locatie voor natuur- en wandelliefhebbers. Rijssen-Holten werd in 2012 niet voor niets uitgeroepen tot ‘wandelgemeente van het jaar’.

Meer weten over wandelen op de Holterberg, fietsen huren of alvast een wandelroute inzien? Neem contact op met de familie Koebrugge!

Onze partners

Gastenboerderij Kosman